Artikkelikuva
Kanelisesta omenasiideristä voi tehdä mausteisemman version lisäämällä joukkoon inkiväärimehua tai chilijauhetta.

Villasukat jalkaan ja lasi kouraan – kanelinen omenasiideri rentouttaa kiireiden keskellä

Kanelinen omenasiideri lämmittää talven pimeinä iltoina. Se sopii sekä itsensä hemmotteluun että juhlapöydän antimeksi – jopa makoisaksi joululahjaksi.

Mausteisen omenasiiderin tuoksu on vähintään yhtä herkullinen kuin sen maku. Siideriä on ihana siemailla viileänä pakkasiltana villasukat jalassa kotisohvalla, mutta juoma sopii yhtä lailla tarjoiltavaksi joulun juhlapöytäänkin.

Kauniisti pullotettuna omenajuoma on myös mitä mainioin joululahja, koska jääkaapissa säilytettynä juoma säilyy hyvänä pitkään.

Jos makuun haluaa kunnolla potkua, voi kiehautusvaiheessa lisätä sekaan ripauksen chilijauhetta tai lorauksen väkevää inkiväärimehua. Halutessaan osan omenamehusta voi korvata esimerkiksi rooibos- tai chai-teellä.

Mausteinen omenajuoma

10 annosta
14 dl tuorepuristettua omenamehua
1 dl vaahterasiirappia
4 kokonaista kanelitankoa
1 kokonaisen appelsiinin
raastettu kuori
1 kokonaisen sitruunan
raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
Noin 5 cm pituinen pala
tuoretta inkivääriä
1 tls jauhettua neilikkaa
8 kokonaista maustepippuria
Koristeluun esimerkiksi omenalohkoja ja kanelitankoja

Laita mausteet, paloiteltu inkivääri, puristettu sitruunamehu sekä raastettu appelsiinin ja sitruunan kuori keskikokoiseen kattilaan.

Kaada joukkoon omenamehu ja vaahterasiirappi. Kuumenna lähes kiehuvaksi.

Vähennä sitten lämpöä ja keitä juomaa keskilämmöllä noin puolen tunnin ajan.

Ota kattila pois liedeltä ja kaada juoma siivilän läpi tarjoilulaseihin.

Koristele lasit esimerkiksi tuoreilla omenalohkoilla tai kanelitangoilla. Nauti kuumana!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!