Artikkelikuva
Keräilisitkö sinä mieluummin simpukoita vai surffailisit aalloilla?

”Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä: surffareita ja simpukanpoimijoita”

Lapsuuden matka Espanjan Los Canos de Mecan rannalle huipentui ystäväperheen isän filosofiseen pohdintaan.

Pienestä pitäen minä ja siskoni olemme olleet innostuneita keräilemään erilaisia simpukoita ja kiviä matkoillamme. Yhtenä kesänä olimme ystäväperheemme kanssa eteläisessä Espanjassa, Los Canos de Mecassa. Meidän oli tapana käveleskellä rannoilla. Me lapset keräilimme simpukoita, joita rannoilta löytyi kasoittain.

Kerran saimme isämme mukaan keräilyhommiin. Samalla rannalla pyöri paljon surffareita –boheemeja tyyppejä, jotka liikkuivat sulavasti aalloilla. Kun he taituroivat meressä, me konttasimme rantahiekassa simpukoiden kimpussa.

Silloin olisin halunnut kovasti olla mieluummin surffari, mutta nyt hyväksyn simpukanpoimijuuteni – ja haluankin olla juuri se.

Äitimme seurasivat tilannetta kauempaa, ja näky oli heille jotenkin koominen. Ystäväperheemme isä havaitsi niin ikään tilanteen huvittavuuden ja sanoi: ”Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä: surffareita ja simpukanpoimijoita. Me taidetaan olla niitä simpukanpoimijoita.”

Silloin olisin halunnut kovasti olla mieluummin surffari, mutta nyt hyväksyn simpukanpoimijuuteni – ja haluankin olla juuri se. Kumpi sinä olisit?

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!