Artikkelikuva
Valtaosa Maya Youssefin Finding Home -albumin kappaleista on instrumentaalisia, mutta ilmeikkäitä lauluosuuksiakin saadaan väliin.

Syyrialainen säveltaiteilija Maya Youssef pohtii albumillaan kotia ja kannustaa haaveiluun: Millaista kotia sinä toivoisit?

Mikä on koti? Kodin voi käsittää kirjaimellisesti, emotionaalisesti tai spirituaalisesti. Sen pitäisi olla paikka rauhalle, lohdulle ja toipumiselle. Näistä perusteista lähtee Maya Youssefin Finding home -albumi.

Muistammeko unelmoida ja haaveilla tarpeeksi? Maya Youssef kutsuu verkkaiseen viipyilyyn. Uuden levyn avauskappale An Invitation to Day Dream tuntuu virkistävän pehmeältä aloitukselta äärimmilleen pakattujen albumistarttien aikakaudella.

Youssefin virtuoosisoitin kanun johdattelee lempeästi aiheeseen, jolla on jokaiselle merkitystä. Finding home on teemalevy kodista ja sen puutteesta. Syyrialainen säveltaiteilija ohjaa saatteessa: kodin voi käsittää kirjaimellisesti, emotionaalisesti tai spirituaalisesti. Sen pitäisi olla paikka rauhalle, lohdulle, toipumiselle. Onko sinulla koti? Tuntuuko se kodilta? Millaista kotia toivoisit? Ei kun unelmoimaan!

Musiikki soljuu ja liitää luontevasti, välillä elokuvallisiin tehoihin yltäen

Melodian ornamentit ja sointien sulot pujahtavat tajuntaan vaivatta. Valtaosa kappaleista soi instrumentaalina, mutta ilmeikkäitä lauluosuuksiakin saadaan väliin. Musiikki soljuu ja liitää luontevasti, välillä elokuvallisiin tehoihin yltäen, ja onnistuu lumoamaan kantoaallon kuuntelijan mielikuville.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!