Artikkelikuva
Pyörien päällä kulkevaa Edris-koulua kokeiltiin ensimmäistä kertaa Mafraq-leirillä, joka isännöi suurinta määrää pakoon lähteneistä perheistä Jemenissä.

Bussi tuo koulun Jemenin pakolaisleireille: ”On mahtavaa olla taas koulussa”

Kansalaisjärjestöjen operoimien mobiilikoulujen toivotaan saavuttavan 5000 lasta joka lukuvuosi.

Siirrettävät luokkahuoneet kiertelevät Jemenin pakolaisleirejä ja antavat lapsille mahdollisuuden koulunkäyntiin, kertoo The Guardian.

Keltaista Edris-koulubussia testattiin ensin Mafraq-leirillä, joka isännöi suurinta määrää pakoon lähteneistä perheistä Jemenissä. Koulubussi on kansalaisjärjestöjen operoima ja kuwaitilaisen järjestön rahoittama.

Viiden muun linja-auton on tarkoitus alkaa operoida kahdessa osavaltiossa. Mobiilikoulujen toivotaan saavuttavan 5000 lasta joka lukuvuosi.

2 miljoonaa jemeniläistä lasta on poissa koulusta sodan vuoksi.

Unicefin tietojen mukaan 2 miljoonaa jemeniläistä lasta on poissa koulusta sodan vuoksi. 8-vuotias, The Guardianin haastattelema, Doaa Yehia ei ollut käynyt koulua sen jälkeen, kun hänen perheensä pakeni sisällissotaa vuosi sitten.

”On mahtavaa olla taas koulussa”, hän iloitsee.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!