Artikkelikuva
Viipurin kirjasto Virpi Suutarin dokumenttielokuvassa "Aalto" (2020)

Tulevaisuus rakentuu puusta?

Mistä on tulevaisuuden talot tehty? Kenties uusituvasta puusta. "Toivoa puusta" -näyttelyssä käydään läpi puurakentamisen historia aina nykyisyyteen saakka, ja visioidaan tulevaa.

Puu on elementti, jonka olemme tunteneet pitkään. Samalla se on tulevaisuuden toivo. Puusta toivotaan tulevaisuuden kestävää rakennusmateriaalia, joka hengittää, uusiutuu ja joka voidaan kierrättää.

Arkkitehtuurimuseon päänäyttelyssä puuta tarkastellaan rakentamisen näkökulmasta. ”Toivoa puusta” -näyttely kulkee puurakentamisen menneisyydestä nykyisyyteen ja paneutuu tulevaisuuden mahdollisuuksiin hakien inspiraatiota niin vanhasta kuin uudesta.

Puun roolin tarkastelu osana arkkitehtuuria antaa mahdollisuuden visioida tulevaa, ilmastoystävällisempää, maailmaa.

Näyttely tarkastelee kokemuksiamme puusta monitaiteellisesti tarjoten muun muassa puulle osoitettuja rakkauskirjeitä, musiikkia ja videoteoksia. Näyttelyn ohella järjestetään samaa nimeä kantava keskustelusarja, jonka kolme viimeistä osaa järjestetään joulukuusta alkaen.

Puu yksin ei ratkaise ilmastokriisiä, mutta sen roolin tarkastelu osana arkkitehtuuria antaa mahdollisuuden visioida yleisesti tulevaa, ilmastoystävällisempää, maailmaa.

Toivoa puusta

10.09.2021–10.04.2022

Arkkitehtuurimuseossa, Helsingissä.

Liput 10/5/0 €

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!