Artikkelikuva
Oumou Sangaré

Oumou Sangarén Acoustic-albumi tarjoaa musiikin ydinmehua Malista

Sangarén uusin albumi luottaa malilaisartistin mahtavaan ääneen.

Levy. Kuorrutusta ei tarvita, kun kakku maistuu mehevältä ilmankin. Oumou Sangarén uusi albumi Acoustic palaa ydinmehuun. Studiotrikit ja jipporaidat joutavat jäädä muihin tuotantoihin. On vain Oumoun mahtava ääni, siihen vastaavat taustalaulajat ja ilmiömäiset kielisoittajat. 

Materiaali on ennestään tuttua: Sangarén aiempien levyjen kappaleita uusina sovituksina. Laulut käsittelevät yhteiskunnan kipupisteitä naisnäkökulmasta unohtamatta kädenojennuksia perheelle, suvulle ja Malin kansalle.

Luonnollinen särö resonoi kamele ngonin kaikukopassa. Se tuo särmän, jota ilman musiikki ei olisi niin kaunista. 

Benogo Diakitén tikuttamat staccato-rytmit ylläpitävät malilaista tunnelmaa jäntevästi; balladiosastolla piipahdetaan vasta viimeisessä Mogoya-kappaleessa, kun kitaristi Guimba Kouyaté lähtee viemään harmoniaa poispäin Afrikasta.

Levy tulee lähelle kuuntelijaa. Lievä tasapaksuus tosin uhkaa kokonaisuutta, kun tehoja ei välillä kasvateta intiimiyden vastapainoksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!