Artikkelikuva
Nigeriläinen Salissou Hassane Yari Latifa kruunattiin Afrikan nuoreksi naisneroksi.

Avunhälytys mobiilisovelluksella ja muita afrikkalaisten tyttöjen ratkaisemia haasteita

Miss Geek -kilpailu innostaa tyttöjä ja naisia Afrikassa valitsemaan uran tieteen tai tekniikan parissa. Kilpailussa palkitaan Afrikan nuori naisnero.

Ruandassa juhlittiin viidennen kerran kauneuden sijaan älyä, kun Miss Geek Africa 2018 -kilpailussa palkittiin mantereen nuori naisnero. Tänä vuonna voittajaksi kruunattiin 23-vuotias nigeriläinen Salissou Hassane Yari Latifa, kirjoittaa ruandalaislehti The New Times.

Alkujaan kyseessä oli ainoastaan ruandalaisille suunnattu koitos, mutta jo toista vuotta kilpailuun ovat saaneet osallistua myös muiden Afrikan maiden naiset tieteen ja teknologian aloilta.

Salissou kehitti Saro App -nimisen mobiilisovelluksen, jonka avulla käyttäjä voi hälyttää apua paikalle ja ilmoittaa samalla oman sijaintinsa. Sen avulla myös hätäkeskus pystyy välittämään ihmisille suoraan tietoa esimerkiksi ensiavusta ennen paikalle saapumista.

”Ansaittu voitto Salissoulle, joka esitteli innovatiivisen ja hyvin mietityn sovelluksen ratkaisuksi tieonnettomuuksiin”, eräs tuomareista kehui.

Tänä vuonna hakijoita oli yli 200. Smart Africa -allianssin järjestämän kilpailun tarkoituksena on innostaa afrikkalaisia tyttöjä ja naisia vastaamaan mantereensa haasteisiin, ja kannustaa heitä valitsemaan ura tieteen, tekniikan tai matematiikan saralla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!