Artikkelikuva
Onko sinulla erikoinen matkamuisto? Lähetä kuva ja tarinasi osoitteeseen anni.valtonen@maailmankuvalehti.fingo.fi

Purkka vie pyhälle vuorelle

Paketti korealaista ksylitol-purukumia tuo matkan mieleen.

Kiirehdin ääntä kohti, sillä tätä varten olin tullut vuorelle ja ehkä koko Souliin. Päädyin pyhäkköön, jossa alttarille oli pinottu hedelmiä, kakkuja ja makeisia. Niiden päällä lojui lehmän pää, jonka eräs osallistuja nosti ilmaan osana gut-seremoniaa.

Huoneessa leijaili pakahduttava riisiviinin ja veren haju. Shamaani hikoili. Hän lauloi ja tanssi, hyppi välillä tasajalkaa ja huusi.

Yllättäen shamaani lähestyi minua ja pyysi valitsemaan viirin kädestään. Vedin nipusta sattumanvaraisesti vihreän ja valkoisen viirin. Englantia puhuva korealaismies käänsi shamaanin välittämän viestin.

Se oli viesti tuonpuoleisesta, kauan sitten kuolleelta läheiseltäni.

Lounasaikaan minut kutsuttiin ruokapöytään. Istuimme risti-istunnassa matalan pöydän ääressä ja noukimme ruokia yhteisistä astioista.

Ruoan jälkeen väki kokoontui tupakalle. Minä kaivoin repustani purkkapaketin: korealaista ksylitolia.

Kotiin palattuani laitoin purukumin talteen. Sen maku vie minut takaisin Inwangsan-vuorelle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!