Artikkelikuva
Eritreassa 700 000 ihmistä kärsii tälläkin hetkellä kuivuudesta sekä puhtaan juomaveden ja ruoan puutteesta.

Kriisit, jotka maailma unohti

Avustusjärjestö listasi viime vuoden vähiten uutisoituja kriisejä ympäri maailmaa.

Avustusjärjestö Caren raportti listaa kymmenen vähiten uutisoitua humanitaarista kriisiä ympäri maailmaa vuodelta 2017. Raporttia varten käytiin läpi yli 1,2 miljoonaa verkkojuttua kolmella eri kielellä.

Kärkisijalla on hieman yllättäen Pohjois-Korea, joka on kylläkin välähdellyt otsikoissa ydinuhittelunsa puolesta, mutta maan humanitaarinen hätä on jäänyt vähemmälle huomiolle. YK:n mukaan 18 miljoonan ihmisen ruokaturva on vaarantunut Pohjois-Koreassa. Kriisi koskee 70 prosenttia maan väestöstä.

Toiseksi listalla nousi viime vuoden ykkönen Eritrea, jossa 700 000 ihmistä kärsii tälläkin hetkellä kuivuudesta sekä puhtaan juomaveden ja ruoan puutteesta. Kokonaisuudessaan vuoden 2016 vähiten uutisoiduista kriiseistä seitsemän ylsi myös vuoden 2017 top10-listalle.

Kriisien saamalla mediahuomiolla on suora linkki lahjoitusten määrään.

”Me kaikki tiedämme, että yksi ainoa valokuva voi saada maailman kääntämään katseensa tiettyyn ongelmaan. Mutta näiden maiden ihmiset ovat aivan liian kaukana maailman kameroista ja mikeistä”, Caren pääsihteeri Laurie Lee muistuttaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!