Artikkelikuva

Jalkapallo yhdisti alkuperäiskansat

Valtaväestöä edustavat pelaajat saavat enemmän tunnustusta.

Aucklandissa tehtiin vastikään historiaa, kun Uuden-Seelannin maoreista koostuvat jalkapallojoukkueet kohtasivat Australian alkuperäiskansojen joukkueet. Kyseessä oli ensimmäinen kansainvälinen turnaus maiden alkuperäiskansojen välillä.

Uudessa-Seelannissa maoreja on noin 600 000, eli kuudesosa maan väestöstä. Jalkapalloa ei kuitenkaan useimmiten yhdistetä alkuperäiskansoihin.

Australian joukkueen pelaaja Keifer Dotta painotti, kuinka haastavaa alkuperäiskansan edustajan on murtautua valtavirtaan.

”On hyvin vaikeaa saada tunnustusta kyvyistämme”, Dotta totesi radiohaastattelussa. Kansainvälinen turnaus on yksi askel tehdä alkuperäiskansojen edustajia yhä näkyvämmiksi.

Kumpi sitten vei pelin? Tällä kertaa maorijoukkueet olivat sekä naisten että miesten sarjassa vahvempia.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!