Artikkelikuva
Konttitalo Hyvinkään asuntomessuilla. Helposti siirrettävä konttikoti sattaisi tarjota ratkaisun asuntopulaan.

Kotina kontti

Merikontit voisivat olla edullinen ja ekologinen apu asuntopulaan.

Kuljetus- ja varastointikontteja näkyy ympäriinsä, mutta harva saattaisi mieltää sellaista kodiksi.

Tuusulalaiset Päivi Strandén ja Jorma Soini ovat asuneet kahdesta merikontista rakennetussa talossa neljä vuotta. Parin asumismuoto herättää välillä ihmetystä.

”Muutaman kerran olemme jopa joutuneet vastaamaan kysymykseen, onko meillä ikkunoita. Onhan niitä. Ehkä jopa enemmän kuin samankokoisissa asunnoissa yleensä”, Strandén sanoo.

Kotina kontti voi olla kotoisa ja lämmin – toisin kuin voisi ajatella.

”Hämmästyttävän moni kuvittelee, että merikonttikodissa on talvella kylmä. Miksi olisi, kun rakennusmääräykset vaativat tekemään samanlaiset lämpöeristykset kuin muihinkin asuinrakennuksiin?” Soini sanoo.

Parasta konttiasunnossa on sen helppo siirrettävyys.

”Jos tulisi tarve tai halu vaihtaa maisemaa, koti seuraisi mukana. Kotia on myös helppo laajentaa, jos pitäisi saada lisää tilaa. Lisäkontti vain entisten päälle tai rinnalle”, Soini sanoo.

Merikontit saattaisivat tarjota edullisen ja ekologisen ratkaisun asuntopulaan. Esimerkiksi Ruotsissa, Tanskassa ja Alankomaissa konttirakenteiset opiskelija-asunnot ovat jo aika tavallinen ilmiö.

Pariskunta uskoo, että vastaavia koteja voitaisiin sijoittaa esimerkiksi tyhjille rakennustöitä odottaville tonteille.

”Kun varsinaiset rakennustyöt aloitetaan, konttikodit voitaisiin siirtää uuteen paikkaan.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!