Artikkelikuva
Aliravittujen ihmisten määrä suhteessa väkilukuun.

Nälkä taas nousussa

Tuore raportti kertoo useamman vuoden jatkuneen suuntauksen pysyvän ennallaan.

Vastikään julkaistu YK:n ruokaturvaa ja ravitsemusta käsittelevä raportti kertoo, että maailmanlaajuinen nälänhätä on jälleen kasvussa. Kyseessä on jo useamman vuoden jatkunut huolestuttava suuntaus, raportti paljastaa.

Viime vuonna nälkä kosketti jo 11 prosenttia maailman väestöstä, vaikuttaen noin 815 miljoonan ihmisen elämään. Luku on 38 miljoonaa ihmistä enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Synkät luvut julkaistaan samalla, kun maailmalta kantautuu yhä huolestuttavimpia uutisia. Etelä-Sudaniin julistettiin alkuvuodesta nälänhätä, ja ruokaturva on heikentynyt merkittävästi myös Nigeriassa, Somaliassa ja Jemenissä.

Tuore raportti nostaa konfliktit yhdistettynä ilmastonmuutokseen yhdeksi tärkeimmäksi syyksi nälän ja aliravitsemuksen kasvussa. Nyt soivat hälytyskellot, joita meillä ei ole varaa jättää huomiotta, YK varoittaa.

Eniten nälkäisiä löytyy Aasiasta, 520 miljoonaa, ja sen jälkeen Afrikasta, 243 miljoonaa. Samalla, kun nälkä kasvaa, ylipainoisuus lisääntyy – myös matalan tulotason maissa.