Artikkelikuva
Korealaiset ovat kuin kotonaan: miehet muodostavat korttipelirinkejä käytäville ja nappaavat välissä sochu-viinaa.

Laivalla Japaniin

Legendaarinen Trans-Siperian rata vie Vladivostokiin. Sieltä voi jatkaa laivalla Etelä-Korean kautta Japaniin.

Kirjava joukko seuraa kannella laivan lähtöä. Matkalaisia on lähinnä Venäjältä, Etelä-Koreasta ja Keski-Aasiasta. Infotiskillä on kiirettä, kun matkustajat kyselevät neuvoa kielimuurien läpi.

Korealaiset ovat kuin kotonaan: miehet muodostavat korttipelirinkejä käytäville ja nappaavat välissä sochu-viinaa. Muut katselevat merta tai vetäytyvät omiin oloihinsa.

Varsinaisia hyttejä on vähän. Petipaikkoja on saleissa, joko futon-patjoja tai kerrossänkyjä.

Kuudelta alkaa buffet. Alle kymmenen euron hintaan saa ruhtinaallisen seisovan pöydän korealaista ruokaa. Kohta aurinko laskee länteen, missä horisontin takana on Pohjois-Korean rannikko. Kajastava valo pimeällä merellä saa arvuuttelemaan, minkä maalainen alus kaukaisuudessa keikkuu.

 

Illalla aukeaa baari, ja henkilökunta virittää kannelle grillin. Vartaat maistuvat juomien kera korealaisille ja venäläisille. Meteli on kova, ja selväpäiset vetäytyvät nukkumaan.

Aamulla petiosastolla ilma on sakea. Aulan vesiautomaatista kuuma vesi loppuu, kun tee ja kahvi maistuvat heräävälle matkakansalle.

Puoliltapäivin saavutaan Etelä-Korean Dong Haeen, ja myös Japaniin jatkavat pääsevät maihin jaloittelemaan. Dong Haessa voi ihailla kauniita puutarhoja ja nauttia hyvän lounaan.

Kuudelta palataan merille. Kyytiin on noussut eläkeikäisiä korealaisporukoita hupiristeilyllä Japaniin.

 

Tänä iltana baarissa on show, josta vastaa laivan filippiiniläinen henkilökunta. Ensin tulee tanssiesitys hittipotpurin tahtiin. Tanssilattia täyttyy, kun DJ soittaa kaikkien aikojen korealaishitin Gangnam Stylen. Jonkinlainen globalisaation symbolinen tiivistymä koetaan, kun filippiiniläinen bändi saapuu soittamaan Guns N’ Rosesia.

Aamulla tullaan Sakaiminatoon, Japaniin. Sade tihkuu taivaalta – etelämpää koukanneen taifuunin rippeinä. Bussi vie satamasta uniselle rautatieasemalle, josta on junayhteyksien päässä koko Japani.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!