Vanhakin koala oppii uusia temppuja

Ei ole koalaa karvoihin katsominen. Raukeana puissa asuvilla pussisöpöläisillä on tyhmän eläimen maine, mutta australialaisten tiedemiesten mukaan ne ovatkin verrattain fiksuja.

Eläintieteilijöiden Queenslandissa ja erityisesti Melbournen alueella tekemä tehoseuranta paljasti, että koalat huomasivat nopeasti niille suurten teiden ylittämiseen rakennetut koalasillat ja -tunnelit. Monet koaloista alkoivat käyttää uusia reittejä parissa viikossa ja välttivät näin riskialttiit matkat vilkkaiden teiden yli.

Rakenteilla on pyritty karsimaan karvaturrien turhia kuolemia, sillä ihminen autoineen on tämän pörrönaaman pahin vihollinen. Australian koalakannat ovat viime vuosikymmenten aikana olleet laskussa kaupunkiasutuksen ja teollisuuden leviämisen vuoksi.

Tyhmä maine syntyy elämäntavoista: vähäenergistä lehtiravintoa syövä koala on luonnostaan vähäliikkeinen ja nukkuu keskimäärin 20 tuntia päivässä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!