Artikkelikuva
Intialainen Art of Living -järjestön perustaja Sri Sri Ravi Shankar on ollut mukana Kolumbian rauhanprosessissa. Shankar on saanut Kolumbian valtiolta rauhantyöstään merkittävää tunnustusta.

Toiveita rauhan leviämisestä

Kolumbia. Hyviä uutisia Kolumbiasta. Maan hallitus ja sen kanssa veristä sisällissotaa käynyt FARC-sissiliike solmivat kesäkuussa tulitauon osoituksena useita vuosia kestäneiden rauhanneuvottelujen etenemisestä.

Väkivaltaisuuksien laantumisen myötä Kolumbialla on kaksi vuotta aikaa ratifioida lopullinen rauhansopimus ennen seuraavia presidentinvaaleja, joissa kilpailee rauhaa vastustavia ehdokkaita.

Erityisen hyväksi uutisen tekee se, että aseiden vaikenemisen myötä koko läntinen pallonpuolisko nauttii rauhantilasta ensimmäistä kertaa vuosisatoihin.

Ihmiskunnan sotilaalliset konfliktit keskittyvätkin nyt alueelle, joka ulottuu Keski-Afrikan tasavallasta Pakistaniin – ja jonka sisällä asuu kuudesosa ihmiskunnasta. Vaikka media välittää toinen toistaan ikävämpiä uutisia terrorismista ja Lähi-idästä, sotaa käydään tosiasiassa nyt vähemmän kuin kertaakaan ihmiskunnan historiassa.

Kahden sukupolven aikana tapahtunut kulttuurinen muutos on merkittävä, sillä vielä 1970- ja 1980-luvuilla sodissa kuoli 4-5 kertaa enemmän ihmisiä kuin tänä päivänä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!