Artikkelikuva
Idan Raichel

Aistikasta ja särmikästä kaihomielisille

Idan Rachel ammentaa inspiraatiota musiikkiinsa suhteestaan lapsiinsa.

Israelilainen Idan Raichel tekee tällä levyllä saman kuin Mariza fadolle tai Susheela Raman intialaiselle musiikille: upottaa oman kulttuurinsa vaikutteet länsimaiseen populaariballadiin. Tulos on miellyttävää, aistikasta ja riittävän särmikästä musiikkia monenlaiseen makuun.

At the Edge of the Beginning on Raichelin ensimmäinen soololevy laulaja-lauluntekijänä. Sille hän on kirjoittanut henkilökohtaisia tarinoita, joiden kertoo kummunneen elämänmuutoksestaan kahden tyttären nuorena isänä.

Aiemmilla bändilevyillään Raichel on tehnyt globaalia fuusiomusiikkia esimerkiksi Vieux Farka Tourén, Ana Mouran ja Mayra Andraden kanssa. Hän on esiintynyt suurilla lavoilla Alicia Keysin ja Dave Matthewsin kaltaisten poptähtien rinnalla. Tällä albumilla kosmopoliitti kääntyy sisäänpäin ja laulaa hauraasti hepreaksi. Suosittelen kaikille kaihomielille.

Kuuntele­ Idan Raichelin, La Yegrosin ja Aziza Brahimin levyt Spotifyssä!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!