Rokotuskampanjoita ihmisapinoille

Luonnossa elävien ihmisapinoiden, kuten gorilloiden ja simpanssien, elintila on käynyt viime vuosikymmeninä entistä ahtaammaksi. Niitä uhkaavat niin salametsästäjät kuin luonnontilaisten metsäalueiden katoaminen.

Tiedemiesten mukaan nyt uhkalistalle voi lisätä myös ihmisyhteisöistä apinoihin tarttuvat taudit. Viime vuosina esimerkiksi ebolaan on arvioiden mukaan kuollut jopa kymmeniä tuhansia gorilloja.

Tauteja tuovat mukanaan suojelualueilla vierailevat turistit, mutta taudinaiheuttajat leviävät luonnossa myös muun muassa lepakoiden kautta.

Riittävien suojelualueiden lisäksi näyttääkin siltä, että ihmisen lähimmät sukulaiset tarvitsevat avukseen nyt myös rokotuskampanjoita ja eläinlääketiedettä.

”Jos asialle ei tehdä jotain pian, ihmisapinat eivät pian ole enää osa Afrikan ja Aasian ekosysteemejä”, sanoo WWF:n lajiasiantuntija Carlos Drew.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!