Artikkelikuva
Useita Afrikassa eläviä sarvikuonokantoja uhkaa sukupuutto lähitulevaisuudessa.

Turvapaikkoja sarvikuonoille

Maailma. Maailmanlaajuiset ponnistelut sarvikuonojen pelastamiseksi sukupuutolta ovat kiihtyneet – ja syystä. Vaikka viime vuosikymmeninä monien sarvikuonokantojen määrät on saatu nousuun, salametsästys uhkaa edelleen Afrikan ja Intian niemimaan kantoja. Aasiassa mustassa pörssissä eläinten sarvista maksetaan reilusti kultaa korkeampaa gramma- ja kilohintaa.

Erityisen heikoilla ovat Afrikan sarvikuonokannat, joita uhkaa sukupuutto seuraavan kahden vuosikymmenen aikana. Sen sijaan Nepalissa aktiivinen suojelutyö on tuottanut tulosta. Sarvikuonojen määrä on kymmenessä vuodessa kasvanut 75 prosenttia ja jo kolmena vuotena peräkkäin sarvikuonoja ei ole salametsästetty lainkaan, sanoo luonnonsuojelujärjestö WWF.

Järjestön niksinä on ollut eläinten siirtäminen etelä-Nepalin luonnonpuistoihin, jossa ne saavat elää rauhassa suojelluissa metsissä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!