Ilmastonmuutos uhkaa Afrikan banaaneja

Afrikka. Ilmastonmuutos on muuttamassa jättimäisiä Saharan eteläpuolisen Afrikan osia viljelykelvottomaksi mantereen nykyväestön nyt suosimille viljakasveille, sanotaan Nature Climate Change -tiedejulkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa.

Raportin mukaan vuonna 2100 muun muassa maissi, banaani ja erilaiset palkokasvit eivät enää menesty monissa osissa Afrikkaa. Vaarassa on satojen miljoonien ihmisten ruokaturva.

Alueen valtioiden tulisikin nyt etsiä vaihtoehtoisia viljakasveja, parantaa kastelujärjestelmiä tai jopa luopua kokonaan ajatuksesta, että alueen väestöjä voidaan ruokkia lähialueilla tuotetulla ruoalla.

Yhdeksi vaihtoehdoksi tutkijat ehdottavat siirtymistä kameleiden kasvattamiseen, sillä aavikon kuivuuteen tottuneet eläimet kuluttavat paljon vähemmän maatalouteen tarvittavaa vettä ja tuottavat jopa kuusi kertaa enemmän maitoa kuin mantereen omat maatiaislehmät.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!