Neljä kilometriä punaista mattoa

Egyptin presidentille varattiin 32 000 neliömetriä punaista kangasta.

Egypti. Koolla on väliä, kuuluu sanonta. Egyptin presidentinkanslian olisi tosin toivonut miettivän aforismin ydinsanomaa uudelleen, ennen kuin se tilasi neljä kilometriä pitkän punaisen maton juhlistamaan presidentti Abdel-Fattah al-Sisiä Kairon eteläpuolella järjestetyssä konferenssissa.

Maton koko olisi huvittava, mutta suolaa haavoihin lisää se seikka, että al-Sisi oli kutsuvieraana valtion tiukkaa talouskuripolitiikkaa esittelevässä konferenssissa. Ja että tilaisuus pidetiin uudessa, varta vasten köyhille rakennetussa kaupunginosassa.

Koska matto oli kahdeksan metriä leveä, se tarkoitti, että presidentin autokulkueen alustaksi oli varattu 32 000 neliömetriä punaista mattokangasta. Maton hinnaksi arvioitiin 181 000 euroa.

”Olisi ollut parempi, jos köyhille olisi hankittu huopia talven kylmiä iltoja varten, kuin haaskata rahaa mattoon, jolla presidentti ei loppujen lopuksi edes itse kävellyt”, sanoi egyptiläinen uutisankkuri Yousef Husseini tv-showssaan The Independent-lehden mukaan.

YK:n tilastojen mukaan neljäsosa egyptiläisistä elää vi­­ral­­lisen köyhyysrajan alapuolella.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!