Artikkelikuva
Baaba Maal

Modernia juurevuutta

Arvio. Senegalin fulanien supertähden uutuuslevy miksaa afrikkalaisen juurimusiikin uusimpiin elektrosoundeihin tavalla, joka voi miellyttää uutta yleisöä, mutta vieraannuttaa osan vanhasta. Mitään yksitoikkoista smurffibiittiä ei kuitenkaan kuulla, vaan herkullisia jippoja vilisevä tuotanto on yllätyksellistä kautta linjan.

Avauskappale Fulani Rock tulee silmille tuareg-henkisesti rokaten, kun taas seuraava raita Gilli Men yhdistää akustiset grioottisoittimet r&b-rytmeihin ja new age -soundeihin. Jälleen toista maata on stadionbiisi Lampenda, joka kohottaa kertosäkeen taivaisiin monumentaalisten syntikkavallien siivin. Nimikappale The Traveller soi tutusti tarttuvaa afropoppia, mutta viimeisen sanan saa spoken word -tyylisesti julistava War/Peace.

Kuuntele­ Baaba Maalin The Traveller Spotifyssä!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!