Kakkapommeja Etelä-Koreaan

Pohjois-Koreasta vastattiin etelän propagandaan luovasti.

Pohjois- ja Etelä-Korea. Kylmän sodan viimeiseltä rintamalta kuului helmikuussa uutta ja kummaa. Ikivihreässä, virallisesti yli 60 vuotta jatkuneessa Pohjois- ja Etelä-Korean sodassa, otettiin käyttöön aivan uuden kaliiberin aseita.

Symbolisia yhteenottoja kinastelevien naapureiden välillä tapahtuu tuon tuosta, vaikka nykyisin verenvuodatukseen päädytään hyvin harvoin.

Niinpä kenellekään ei tullut yllätyksenä, kun Soulin hallitus reagoi Pjongjangin tammikuiseen vetypommikokeeseen lähettämällä rajan yli kommunisminvastaisia propagandailmapalloja. Suurempana yllätyksenä tuli, että perästä kuului.

Paluupostissa pohjoisesta lähetettiin ilmapalloja ja propagandaa – tosin Juche-filosofialla terästetyt pallot sisälsivät käytettyä vessapaperia, tupakantumppeja ja aatteen paloa.

”Lopettakaa pohjoisenvastainen psykologinen sodankäyntinne, joka leikkii aseellisen sodan sytytyslangalla!” pohjoiskorealaisissa viesteissä uhottiin.

Korean niemimaan naapurit eivät ole vieläkään solmineet todellista rauhansopimusta 1953 päättyneiden sotilaallisuuksien jälkeen, vaan maiden välillä vallitsee virallisesti tulitauko.

Toivotaan, että Koreat pääsisivät pian törkypostin lähettämisestä aitoon dialogiin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!