Artikkelikuva
Wildlife Alliance -jäjestö pyrkii palauttamaan sambarhirven Angkor Watin temppelialueen metsiin Kambodžassa.

Metsäkoti salakuljetetuille

Wildlife Alliance palauttaa eläinlajeja luontoon Kambodzhassa.

Kambodža. Angkor Wat on yksi maailman kuuluisimmista temppelialueista ja Unescon maailmanperintökohde. Nyt sen metsät suojelevat eläimiä, jotka ovat olleet Aasian valtavan salakuljetusbisneksen uhreja, kertoo Guardian.

Angkorin temppelialueella kasvaa Kambodžan vanhimpia metsiä. Niissä eläneet eläimet ovat kuitenkin hävinneet pitkälti 1980- ja 1990-luvuilla liiallisen metsästyksen vuoksi.

Vuonna 2013 Wildlife Alliance -järjestö alkoi tehdä yhteistyötä paikallisviranomaisten kanssa metsän uudelleen asuttamiseksi. Aivan ensin sinne päästettiin kalottigibbonipari, joka sai poikasen alle vuoden kuluttua.

Sen jälkeen metsään on vapautettu muitakin apinoita, jotka ovat kaikki salakuljettajien entisiä uhreja.

Eläinten vapauttamisen salaisuus on ollut ihmisistä eristäminen. Ihmisiin aiemmin tottuneet eläimet on opetettu jälleen varomaan heitä. Wildlife Alliance rakennutti tilat, joissa eläimet elävät mahdollisimman luonnonmukaisesti. Nykyisin tiloissa elää yli tuhat kattilasta tai häkistä pelastettua eläintä.

Seuraavaksi järjestö aikoo palauttaa metsiin sambarhirven.

”On liian aikaista onnitella itseämme, mutta tähän asti on mennyt hyvin”, sanoo Nick Marx Wildlife Alliancesta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!