Afrikka täyttyy puhtaalla energialla

Vuoteen 2030 mennessä koko manner on sähköistetty uusiutuvalla energialla, lupaavat afrikkalaiset johtajat.

Afrikka. Vuoteen 2030 mennessä koko manner on sähköistetty uusiutuvalla energialla, lupaavat afrikkalaiset johtajat.

Afrikkalainen uusiutuvan energian aloite (AREI) syntyi Pariisin ilmastokokouksen alla, ja sen takana seisovat kaikki maanosan johtajat, kertoo Guardian.

AREIn tavoite on saada kaikille puhdasta, edullista ja käyttötarkoituksiin sopivaa energiaa vuoteen 2030 mennessä. Jos tavoite toteutuu, Afrikka saattaa silloin olla maailman puhdasenergisin maanosa. Aloite nojaa eniten aurinkoenergiaan sekä tuulivoimaan.

AREIn visio perustuu pieniin “virtuaalivoimaloihin”. Ne eivät tarvitse johtoja, joiden mukana hukataan jopa neljännes energiavirrasta.

Afrikan kehityspankin johtajan Akinwumi Adesinan mukaan maanosa menettää neljä prosenttia bruttokansantuotteestaan puhtaan energian puutteen vuoksi. Kehityspankki on luvannut kolminkertaistaa ilmastorahoituksensa viiteen miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuodessa vuoteen 2020 mennessä. Tällöin 40 prosenttia pankin uusista investoinneista liittyy ilmastoon.

Saharan eteläpuolinen Afrikka on ainut alue maailmassa, jossa ilman sähköä elävien ihmisten määrän ennustetaan kasvavan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!