Poliisi hukkasi kokaiinia

Suomen poliisi ei ole yksin huumeskandaalien kanssa. Mm. Etelä-Afrikassa poliisilta katoaa jatkuvasti huumeita.

Etelä-Afrikka. Hupsista. Mihin se kokaiini on kadonnut? Suomen huumepoliisi ei ole ainoa, jossa tapahtuu kummia. Etelä-Afrikassa on vuotanut julkisuuteen poliisin sisäinen raportti, jonka mukaan merkittäviä määriä poliisin takavarikoimaa kokaiinia on kadonnut vuosien mittaan poliisiasemilta.

Suurin yksittäinen erä oli liki 23 kiloa, eteläafrikkalainen Herald-lehti kirjoittaa.

Osa kadonneesta kokaiinista on ottanut jalat alleen jo siinä vaiheessa, kun takavarikoituja huumeita on kirjattu todisteiksi, osa häipynyt myöhemmin varastosta.

Ainakin yhdessä tapauksessa varkaus tallentui poliisiaseman omaan valvontakameraan. Tallenteessa näkyi, miten poliisi varasti kaksi kokaiinia sisältänyttä todistepussia. Tallenne kuitenkin katosi, ennen kuin sitä voitiin käyttää todisteena.

Raportin mukaan niin poliisit kuin syyttäjäkin ovat hidastelleet tutkinnoissa. Yksikään poliisi ei ole joutunut niistä vielä syytteeseen. Takavarikoituja huumeita uskotaan päätyvät takaisin kaduille.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!