Artikkelikuva
Kuujuhlassa on esillä monipuolisesti aasialaisia juhlaperinteitä.

Ota syys vastaan aasialaiseen tyyliin

Aasiassa vietettävä perinteinen kuujuhla rantautuu Suomeen 30.9

Kiinnostaako kekri aasialaisittain? Kulttuurikeskus Caisa järjestää aasialaisen kuujuhlan 30.9. Juhla yhdistelee perinteitä monista Kaukoidän maista, missä elonkorjuujuhlaa vietetään kuun paistaessa kirkkaimmillaan.

Koko perheelle suunnatussa juhlassa nähdään kuujuhlaan liittyviä perinteitä Japanista, Kiinasta, Vietnamista ja Koreasta. Tavoitteena on tutustuttaa vieraat niin juhlan tapakulttuuriin, kuin siihen liittyvään mytologiaankin.

Eri kulttuureissa juhlaan kuuluu maasta riippuen esi-isien haudoilla käymistä, kuun tervehtimistä, kilpailuja ja juhla-aterioita. Juhlaa vietetään kuukalenterin kahdeksannen kuukauden 15. päivä. Aasiassa sadonkorjuujuhlaa vietetään useita päiviä, mutta Caisassa se kestää seitsemästä yhdeksään illalla.
Aasialainen kuujuhla 30.9.
klo 19-21. Caisa, vuorikatu 14, Helsinki. Vapaa pääsy.
Lisätietoja www.caisa.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!