Ugandassa räpätään uutisia

Mitään aiheita ei kaihdeta: räppärit ovat riimitelleet niin korruptiosta kuin maan tiukoista homolaeistakin.

Uganda. Uutisstudio näyttää tavanomaiselta: kaksi uutistenlukijaa sinisävyisen pöydän takana, taustakuvana kaupunkinäkymä.

Taustakuvan lisäksi tässä studiossa on myös taustabiitti. Ugandalaisella NTV-kanavalla uutiset tarjoillaan kerran viikossa räpäten. NewzBeat-ohjelmaa toimittaa joukko paikallisia räppäreitä ja viikon uutiset taipuvat viisiminuuttisessa ohjelmassa riimeiksi.

Uutisia räpätään niin englanniksi kuin lugandaksikin. Mitään aiheita ei kaihdeta: räppärit ovat riimitelleet niin korruptiosta kuin maan tiukoista homolaeistakin. Toista vuotta pyörivästä ohjelmasta on tullut suosittu, kertoo uutistoimisto AFP.

Studiossa istuvat uutistenräppääjät ovat Lady Slyke ja Survivorina tunnettu Daniel Kisekka.

Kesäkuun alun uutisissa räpätään katuväkivallasta ja jengeistä, jotka varastelevat kaupunkilaisilta ja joita oikeuskaan ei saa kuriin. Seuraavan uutispätkän räpäyttää toimittaja studion ulkopuolella: urheilustadion maksaa maltaita ja hallinnossakin taitaa olla kupru. Sitten riimitellään pitkäikäisyyden salaisuuksista ja nuorten breakdance-kurssista.

Lopuksi vielä viesti studiosta: Follow the Beat. Follow the Beat. Seuraa biittiä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!