Artikkelikuva
Lämmin kosteus sulkee tulijan sisäänsä.

Kauas kiireestä

534-vuotias hamami, turkkilainen kylpylä, palvelee edelleen.

Turkki. Lämmin kosteus sulkee tulijan sisäänsä, on tehnyt niin jo 534 vuoden ajan. Istanbulissa, trendikkäässä Beyoglun kaupunginosassa sijaitseva Galatasarayn hamami on seissyt paikoillaan vuodesta 1481. Tarina kertoo, että ottomaanisulttaani Beyatzit II keksi rakennuttaa kylpylän metsästysreissunsa jälkeen.

Kylpylä on yksi Turkin kuuluisimmista ja perinteikkäimmistä: paikalliset kylvettäjät saippuoivat ja kuorivat kylpijästä pois lian ja kiireen. Jos ja kun yhteistä kieltä ei ole, asennon vaihto tapahtuu käsimerkkejä ja kylvettäjän pään nyökkäyksiä seuraten.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!