Jamaika salli pössyttelyn

Marihuanaa osana uskonnollisia riittejään polttelevista rastafareista tunnetussa maassa kannabiksen käyttö on tähän asti ollut laitonta.

Jamaika. Jamaikan parlamentti päätti helmikuussa höllentää kannabista koskevia lakeja. Jatkossa marihuanan käyttö sallitaan tietyin ehdoin. Alle kahden unssin eli 56 gramman hallussapito ei jatkossa enää ole rikos, vaan rikkomus, lakiuutisiin keskittyvä Jurist-sivusto kertoo.

Marihuanaa osana uskonnollisia riittejään polttelevista rastafareista tunnetussa maassa kannabiksen käyttö on tähän asti ollut laitonta. Muun muassa Suomen ulkoministeriö on matkustustiedotteissaan varoitellut käytöstä voivan seurata pitkiäkin vankeusrangaistuksia.

Jatkossa enintään viiden kasvin kasvattaminen on laillista. Samalla lääkinnällinen ja uskonnollinen käyttö sallitaan tietyin ehdoin. Julkisella paikalla pössyttely pysyy yhä kiellettynä.

Jamaikalla on keskusteltu mietojen huumeiden käytön laillistamisesta jo pitkään. Maa uskalsi kuitenkin edetä asiassa vasta kun muutamat Yhdysvaltain osavaltiot olivat jo laillistaneet kannabiksen käytön.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!