Barbille afrikkalainen kilpailija

Nuket ovat barbin näköisiä ja hoikkia vastoin monien Afrikan maiden pyöreämpää vartaloihannetta.

Nigeria. Barbi on saanut nigerialaisen kilpailijan, kertoo Reuters. Uusi Queens of Africa eli Afrikan kuningattaret sekä Naija Princesses -nukkesarjat ovat kehittäjänsä Taofick Okoyan, 43, mukaan kaapanneet arviolta 10–15 prosenttia Nigerian pienistä, mutta nopeasti kasvavista lelumarkkinoista.

Vuonna 2007 Okoya etsi sukulaistytölle lahjaksi tummaihoista nukkea. Sellaista ei löytynyt, joten hän loi oman. Se oli tuottoisa päätös nousevan talouden maassa, jossa on eniten tummaihoisia lapsia maailmassa.

Nuket ovat barbin näköisiä ja hoikkia vastoin monien Afrikan maiden pyöreämpää vartaloihannetta. Okoya kokeili aluksi pulleampia vartaloita, mutta lapset eivät pitäneet niistä. Hänen toiveenaan on lihottaa nukkeja myöhemmin, kun brändi vahvistuu, kertoo Reuters. Vaatteet ja asusteet ovat kuitenkin perinteisiä: niissä on edustettuina Nigerian kolme suurinta heimoa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!