Muslimikoomikot pilkkaavat Isistä

Monet arabi- ja muslimikoomikot käyttävät satiiria aseenaan Isistä vastaan maissa kuten Irak, joissa järjestö on aktiivinen.

Lähi-itä. Standup-koomikot ja irakilainen tv-ohjelma pilkkaavat ääri-islamistista Isistä Lähi-idässä, vaikka se saattaa olla tappavaa, kertoo The Daily Beast.

Monet arabi- ja muslimikoomikot käyttävät satiiria aseenaan Isistä vastaan maissa kuten Irak, joissa järjestö on aktiivinen. Kaikki materiaali käy tekopyhyydestä syyttämisestä idiootiksi ja pahanhajuiseksi kutsumiseen.

Ääriliikettä pilkataan myös esimerkiksi lukuisissa youtube-videoissa. Äskettäin kurdien satelliitti-tv-asema esitti videon, jossa viisi näyttelijää on pukeutunut Isiksen jäseniksi järjestön lippu takanaan. He laulavat laulua, jossa puhutaan vuohipukin lypsämisestä, millä viitataan seksuaaliseen tekoon.

Järjestö tulee epäilemättä tappamaan koomikot, jos he jäävät sen vangeiksi. Isis haluaa olla pelätty, ei naurunalainen. Vain muutama kuukausi sitten Isis uhkasi leikata kielen irti jokaiselta, joka kutsuu sitä arabiankielisellä nimityksellä ”Daesh”. Daesh tarkoittaa paitsi Isis-järjestöä myös kiihkoilijaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!