Paviaanit median kimpussa

Paviaanit hiljensivät radioaseman Zimbabwessa.

Zimbabwe. Paviaanit hiljensivät zimbabwelaisen Zvishavenen kaivoskaupungin radioaseman, kertoo News24. Kun eläimet katkaisivat kaapelit, YA FM:n työntekijät olettivat kyseessä olevan sähkökatkon.

Oletus osoittautui vääräksi, ja ongelman syitä tutkiessaan insinöörit havaitsivat, että paviaanit olivat pilkkoneet kaapelin. Korjausmiesten saapuessa tapahtumapaikalle muutama paviaani oli edelleen jatkamassa tuhotyötä.

Zimbabwen media on tottunut sähkökatkojen tuottamiin ongelmiin. Niin ikään media on joutunut maata yksinvaltaisesti hallitsevan presidentti Robert Mugaben aikana sopeutumaan toimintansa rajoittamiseen lainsäädännöllä ja kriitikoiden hiljentämiseen uhkailemalla.

Paviaanit eivät kuitenkaan aiemmin ole puuttuneet median toimintaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!