Artikkelikuva
Ntando Gumede

Köyhimpiä vähemmän kuin koskaan

Köyhyysrajan korottamisesta huolimatta köyhien määrä vähenee jatkuvasti, kertoo Maailmanpankki.

Köyhimpiä vähemmän kuin koskaan

Maailma. Äärimmäinen köyhyys vähenee tänä vuonna alle kymmeneen prosenttiin maailman väestöstä ensimmäistä kertaa koskaan, ennustaa Maailmanpankki.

”Tämä on maailman paras uutinen tällä hetkellä. Ennusteet osoittavat, että olemme ensimmäinen sukupolvi ihmiskunnan historiassa, joka voi hävittää äärimmäisen köyhyyden”, sanoi Maailmanpankin johtaja Jim Young Kim.

Hänen mukaansa köyhyyden väheneminen johtuu kehitysmaiden voimakkaasta taloudellisesta kasvusta, investoinneista koulutukseen, terveyteen ja sosiaalisiin turvaverkkoihin, jotka estävät ihmisiä putoamasta takaisin köyhyyteen.

Saharan eteläpuolisessa Afrikassa asuu puolet maailman köyhimmistä. Jotkut Afrikan maat ovat vähentäneet köyhyyttä menestyksekkäästi, mutta kokonaisuudessaan alue on jäljessä muista. Nopea väestönkasvu on pääsyy hitaalle kehitykselle monissa maissa.

Äärimmäisen köyhyyden raja-arvona on aiemmin pidetty 1,25 Yhdysvaltain dollarin käytössä olevaa rahamäärää päivässä. Tänä vuonna Maailmanpankki on kuitenkin korottanut rajaa 1,9 Yhdysvaltain dollariin päivässä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!