Lila Downs: Balas y chocolate

Levy. Meksikolainen maailmanmusiikkitähti Lila Downs on tehnyt jälleen yhden vuoden nautittavimmista levyistä. Ja sana kiirii, sillä tämä Oaxacan oman tytön uutuus Balas y chocolate komeilee radiosoittoa mittaavan World Music Chart Europen ykkössijalla.

Downsin verevästi soiva albumi vie tempojen vuoristoradalle ja soundien sulatusuuniin. Mukana on mariachi-trumpettia, cajun-haitaria ja potkivaa sähkökitaraa, mutta myös silkkaa salsaa ihanasti kieppuvine rytmeineen. Downsin ääni taipuu hämmästyttävän vaivattomasti hauraanherkästä aina väkevään dramatiikkaan.

Intiaanien kieltä ja kulttuuria pitkällä urallaan vaalinut Downs on misteekki äitinsä puolelta. Tällä levyllä hän sytyttää fiestan espanjaksi.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!