Artikkelikuva
Taifuuni Haiyan ja seuranhakupalvelu Grindr muuttivat filippiiniläisten homojen elämää.

Kriisi vapautti homoyhteisöä

Avustustyöntekijät ovat esimerkillään saaneet homoyhteisön vapautumaan Filippiineillä.

Filippiinit. Taifuuni Haiyan iski Filippiineille marraskuussa 2013 ja aiheutti katastrofin. Kriisiä seurasi kuitenkin myös kaupungin homoyhteisön vapautuminen, kertoo Irin.

Haiyan iski muun muassa Taclobanin kaupunkiin, jonne virtasi avun ammattilaisia ja vapaaehtoisia niin ulkomailta kuin muualta Filippiineiltä.

Osittain kaapissa olevan ”Jerichon” sosiaalisen elämän se muutti täysin: ”Yhdessä yössä YK valtasi Grindrini.”

Grindr on seksuaalivähemmistöjen mobiililaitteissa toimiva seuranhakupalvelu.

Ulkomaalaisten julkiset hellyydenosoitukset ovat saaneet kaupungin oman LGBT-yhteisön avautumaan.

Humanitaarisilla järjestöillä on yleensä tiukat säännöt työntekijöiden ja avunsaajien välisen seksin suhteen. Työntekijöiden mukaan säännöt eivät kuitenkaan ole yhtä tiukat niiden paikallisten suhteen, jotka eivät ole avun kohteita.

Epämuodollinen kanssakäyminen paikallisten kanssa on hyödyllistä myös avustustyön kannalta, sanovat työntekijät. Se auttaa rakentamaan verkostoja ja sen avulla syntyy hyviä ideoita avun järjestämiseksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!