Ranska auttaa Kiinaa Afrikassa

Ranskalaisilla on siirtomaavaltahistorian vuoksi 150 vuoden kokemus Afrikasta, kun taas Kiinan kokemus mantereesta rajoittuu 20 viime vuoteen.

Afrikka. Kiina ja Ranska suunnittelevat yhteistä investointirahastoa Afrikalle, kertoo Worldcrunch-uutissivusto. Alun perin tieto on peräisin kiinalaiselta Caixin-sivustolla.

Eurooppa ei ole katsonut hyvällä Kiinan suoraviivaista, paikallisesta kulttuurista piittaamatonta bisnestyyliä Afrikassa. Kiina alkaa kuitenkin oppia virheistään.

Ranskalaisilla on siirtomaavaltahistorian vuoksi 150 vuoden kokemus Afrikasta, kun taas Kiinan kokemus mantereesta rajoittuu 20 viime vuoteen. Maat ovatkin löytäneet toisistaan hyvät kumppanit Afrikan markkinoille.

Ystävyys on johtamassa yhteisen Afrikan investointirahaston perustamiseen, kertoo Ranskan hallituksen sisäinen lähde.

Koska Afrikan finanssimarkkinat ovat toistaiseksi kehittymättömät, Ranska tarjoaa Kiinalle Afrikan markkinoita varten finanssipalveluita. Ranskalaiset yritykset ovat myös muita eurooppalaisia halukkaampia käyttämään Kiinan valuuttaa kaupankäyntiin.

Viimeisten kahden ja puolen vuoden sisällä Ranskan ulkoministeri on vieraillut Kiinassa yhteensä kahdeksan kertaa. Hyvät välit ovat Worldcrunchin mukaan tärkeä syy sille, miksi Kiina on valinnut ykköskumppanikseen Ranskan muiden Euroopan entisten siirtomaavaltojen sijaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!