Tablettitietokoneet muotia Ghanan kirkoissa

Sähköinen raamattu on kevyt kantaa ja kätevä käyttää.

Ghana. Muoti muuttuu, myös jumalanpalveluksissa. Ghanalaisen CAJ Newsin tutkimuksen mukaan suurin osa ghanalaisista kristityistä ottaa mieluummin kirkkoon mukaansa tablettitietokoneen kuin painetun Raamatun. Ilman pyhää kirjaa ei toki matkaan lähdetä. Se kulkee mukana sähköisessä muodossa.

Moni perustelee tabletille ladatun Raamatun käyttöä käytännöllisyydellä. Se on kevyt kantaa ja käyttää, ja raamatunkohdat löytyvät kätevästi kirjanmerkkien avulla. Lisäbonuksena on tietenkin tyylikkyys ja trendikkyys.

”Kirjamuotoisen Raamatun aika on ohi, joten suosittelen kaikkia, etenkin nuoria, käyttämään jumalanpalveluksessa tablettia. Sitä on helpompi kuljettaa kuin isoa painettua Raamattua”, paikallisessa kirkossa käyvä Isaac Mensah kehuu.

Vanhoillisemmat kirkonmiehet eivät katso muutosta hyvällä.

”Raamatun lataaminen tabletille on jumalatonta ja se on tuomittava oitis”, pastori William Addo sanoi All Africa -sivuston mukaan. ”Painettu Raamattu on hengellinen dokumentti ja sellaisena sitä on kunnioitettava. Tabletille ladattuna se menettää hengellisen arvonsa.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!