Tablettitietokoneet muotia Ghanan kirkoissa

Sähköinen raamattu on kevyt kantaa ja kätevä käyttää.

Ghana. Muoti muuttuu, myös jumalanpalveluksissa. Ghanalaisen CAJ Newsin tutkimuksen mukaan suurin osa ghanalaisista kristityistä ottaa mieluummin kirkkoon mukaansa tablettitietokoneen kuin painetun Raamatun. Ilman pyhää kirjaa ei toki matkaan lähdetä. Se kulkee mukana sähköisessä muodossa.

Moni perustelee tabletille ladatun Raamatun käyttöä käytännöllisyydellä. Se on kevyt kantaa ja käyttää, ja raamatunkohdat löytyvät kätevästi kirjanmerkkien avulla. Lisäbonuksena on tietenkin tyylikkyys ja trendikkyys.

”Kirjamuotoisen Raamatun aika on ohi, joten suosittelen kaikkia, etenkin nuoria, käyttämään jumalanpalveluksessa tablettia. Sitä on helpompi kuljettaa kuin isoa painettua Raamattua”, paikallisessa kirkossa käyvä Isaac Mensah kehuu.

Vanhoillisemmat kirkonmiehet eivät katso muutosta hyvällä.

”Raamatun lataaminen tabletille on jumalatonta ja se on tuomittava oitis”, pastori William Addo sanoi All Africa -sivuston mukaan. ”Painettu Raamattu on hengellinen dokumentti ja sellaisena sitä on kunnioitettava. Tabletille ladattuna se menettää hengellisen arvonsa.”