Artikkelikuva

Karvaiset maajoukkueet kohtasivat

Lampaat ottivat varaslähdön Brasilian MM-kisoihin pelaamalla keskenään.

Kolumbia. Kolumbian maajoukkue voitti Brasilian luvuin 4–3 jo ennen jalkapallon MM-kisojen alkua. Pelaajat tosin olivat aavistuksen edustusjoukkueita karvaisempia – ja nelijalkaisia.

Lampaiden jalkapallomaaottelu järjestettiin kesäkuun alussa kolumbialaisessa Nabsan kylässä, kertoo brasilialainen UOL Noticias -sivusto. Kentällä oli 20 lammasta, kymmenen kummassakin joukkueessa. Mahdollisista maalivahdeista uutinen ei kerro mitään.

Brasilian joukkue pelasi keltasinivihreissä asuissa, Kolumbialla puolestaan oli keltaisten t-paitojen lisäksi siniset shortsit. Kampaukset olivat kuohkeita, sillä joukkueita ei oltu vielä keritty.

Osa pelaajista juoksi kentällä itsekseen, osalla oli mukana taluttajat. Videokuvan perusteella joukkueiden strategioissa oli hiomisen varaa, eivätkä pelaajat olleet erityisen kiinnostuneita pallosta. Pallo liikkui kentällä lähinnä silloin, kun koko lauma päätyi juoksemaan ryhmänä samaan suuntaan – ja matka sattui suuntautumaan pallon yli.

Jalkapallo-ottelu oli osa Nabsassa juhlistettua kansainvälistä poncho-päivää. Joukkueiden villat päätynevät jonain päivänä kyläläisten kutomien perinteisten ponchojen materiaaliksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!