Artikkelikuva
Ihmisoikeuksien käsikirja. (2014)

Onko tyttöjen ympärileikkaus ihmisoikeusrikkomus?

Viime aikoina keskustelua herättäneeseen aiheeseen löytyy näkökulmia Ihmisoikeuksien käsikirjasta.

Erityisesti tyttöjen ja lasten oikeudet ovat puhuttaneet Suomessa vilkkaasti, kun Helsingin Sanomat julkaisi tammikuussa Meeri Koutaniemen valokuvat kahden kenialaistytön ympärileikkauksesta.

Tähänkin keskusteluun tuo uusia välineitä ihmisoikeuksiin laajasti pureutuva Ihmisoikeuksien käsikirja. Lasten oikeuksien lisäksi kirjassa esitellään muun muassa työntekijöiden, naisten, maahanmuuttajien, alkuperäiskansojen ja vähemmistöjen oikeuksia.

Kirjassa on huomioitu myös politiikkaan, yritystoimintaan ja ympäristönsuojeluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset. Niin ikään kirjassa avataan ihmisoikeuksien seurannan ja valvonnan kansalliset ja kansainväliset mekanismit.

Kirjan kirjoittajat ovat ihmisoikeuskysymysten raskainta mahdollista kaartia: professoreita, tuomareita ja pitkän linjan asiantuntijoita. 

Timo Koivurova – Elina Pirjatanniemi (Toim.): Ihmisoikeuksien käsikirja. Tietosanoma 2014.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!