Rääkkäämisellä turisteja Lappiin

”Joitakin vuosia sitten metsästäjiä houkuteltiin Lappiin ampumaan poroja, mutta se ei kovin monta turistia tuonut. Puolittain kotieläimeksi koetun poron ampumisesta puuttui kiduttamisen elementti, joka pyydä ja päästä -kalastuksessa on vetonaulana.

Rääkkääminen olisi yhdistettävissä myös porojen ampumiseen. Näin siitä saataisiin uusi matkailuvaltti; harrastus houkuttelisi varmasti suuria määriä eläinrääkkääjiä Lapin tunturihotellien asiakkaiksi ja jakaisi tuloja laajemmalle kuin jokivarsille.”

Kirjailija Antti Tuuri leukailee ”pyydä ja päästä” -kalastukselle. Suomen Kuvalehti 1/2014.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!