Kiina haluaa aaseja Namibiasta

Aasinlihalla on Abedin mukaan valtavat markkinat Kiinassa. Heti ensimmäisen aasierän toivotaan olevan 5000 elävän eläimen suuruinen.

Namibia. Namibian Kiinan suurlähettiläs Ringo Abed kehottaa namibialaisviljelijöitä kasvattamaan aaseja Kiinan vientiä varten, kertoo The Namibian.

Abed kertoo, että häntä on lähestynyt joukko kiinalaisyrityksiä, jotka ovat ilmaisseet halunsa ostaa ja tuoda aaseja Namibiasta.

Aasinlihalla on Abedin mukaan valtavat markkinat Kiinassa. Heti ensimmäisen aasierän toivotaan olevan 5000 elävän eläimen suuruinen. Myös kiinalaisessa lääketieteessä käytetään aasin osia.

Namibia ja Kiina ovat solmimassa sopimusta, joka avaa namibialaiselle lihalle ja lihatuotteille tien Kiinan markkinoille.

Tähän saakka Kiinaan on tuotu lihaa lähinnä Argentiinasta ja Uruguaysta. Namibialainen liha puolestaan on toistaiseksi päätynyt Euroopan markkinoille. 

Kiina vie Namibiaan kulutustavaroita, kuten teknisiä ja sähköisiä laitteita, vaatteita, kenkiä ja tietotekniikkaa. Namibian päävientituotteita Kiinaan ovat mineraalit sekä kala- ja merituotteet.

”En tiedä, pystyykö Namibia toimittamaan kiinalaisten toivomaa määrää aaseja, mutta tilaus on olemassa”, Ringo Abed sanoo.