Artikkelikuva
Kuplavolkkari nousi otsikoihin

Juupas eipäs autokauppa

Uruguayn presidentin huhuttiin saaneen kuplavolkkaristaan miljoonan Yhdysvaltain dollarin ostotarjouksen.

Uruguay. Maailman ehkä sympaattisimman presidentin, vaatimattomasta elämäntavastaan tunnetun José Mujican valtakausi Uruguayssa on lopuillaan. Mutta kun presidentti lähtee, mitä käy hänen vaaleansiniselle kuplavolkkarilleen?

Kuplavolkkari nousi otsikoihin, kun Mujica presidenttikautensa alkupuolella ilmoitti omistuksiaan. Hän ei nimittäin omistanut vuosimallin 1987 volkkarin lisäksi juuri mitään muuta.

Yksinkertaisesta elämästä pitävä entinen sissi ei suostunut valtaan tultuaan muuttamaan presidentinlinnaan, vaan asui vaimonsa kanssa jakamallaan pienellä maatilalla ja ajeli yhä volkkarillaan.

Aiemmin syksyllä Mujican huhuttiin saaneen kuplavolkkaristaan miljoonan Yhdysvaltain dollarin ostotarjouksen. Halukkaan ostajan kerrottiin olevan arabisheikki.

Mujica päätti kuitenkin olla luopumatta autostaan.

”Emme me voisi millään myydä sitä. Silloin pettäisimme kaikki ne ystävämme, joiden tuella sen aikoinaan ostimme”, Mujica sanoi paikalliselle radioasemalle, kertoo Huffington Post.

”En tiedä, ehkä volkkari lähtee jonain päivänä”, Mujica sanoi. ”Mutta sen tiedän, että niin kauan kuin minä olen hengissä, volkkari nukkuu autotallissa.”