Artikkelikuva
Kesällä tohtorinopintonsa Zimbabwen yliopiston sosiologian laitoksella aloittanut opiskelija valmistui tohtoriksi syyskuussa.

Nerokas opiskelija

Pitkiksi venyneistä opiskeluajoista huolestuneiden suomalaispoliitikoiden kannattaisi ottaa oppia Zimbabwesta.

Zimbabwe. Pitkiksi venyneistä opiskeluajoista huolestuneiden suomalaispoliitikoiden kannattaisi ottaa oppia Zimbabwesta. Siellä muuan opiskelija onnistui saavuttamaan tohtorin arvon kolmessa kuukaudessa. Ja mikä parasta, ilman aikaa vieviä aiempia alan opintoja.

Erityisiä lahjoja valmistumisnopeudessa osoittanut tohtori on presidentti Robert Mugaben, 90, vaimo Grace Mugabe, 49. Kesällä tohtorinopintonsa Zimbabwen yliopiston sosiologian laitoksella aloittanut opiskelija valmistui tohtoriksi syyskuussa.

Hallitusta lähellä olevan Herald-lehden mukaan Grace Mugaben väitös käsitteli sosiaalisen rakenteen muuttumista ja perheen asemaa. Lehden haastattelussa rouva Mugabe muistutti, että opiskelu vaatii kovaa työtä ja periaatteellisuutta.

Presidentin puolison rakettimainen eteneminen akateemisella uralla on ymmärrettävästi saanut paikallisen yliopistoväen takajaloilleen. Zimbabwen opiskelijaliitto vetosi maan parlamenttiin asian selvittämiseksi. Lokakuun puolivälissä parlamentti totesi, ettei asia kuulu sille.

AllAfrica-sivuston mukaan Grace Mugabe on ollut aikaisemmin etäopiskelijana kirjoilla Lontoon yliopistossa, mutta menetti opiskeluoikeutensa suorittamatta jääneiden opintojen takia. Hänen kerrotaan aiemmin opiskelleen kiinalaisessa yliopistossa tutkintoa kiinan kielessä, niin ikään etäopiskelijana.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!