Marokko haluaa hyötyä kannabiskaupasta

Lakiesityksen läpi mennessä Marokosta tulisi ensimmäinen kannabiksen viljelyn salliva muslimimaa.

Marokko. Marokossa harkitaan marihuanan kasvattamisen osittaista laillistamista, kertoo The Zambezian. Lakiesityksen mukaan kannabiskasvia saisi kasvattaa lääketieteelliseen ja teolliseen käyttöön.

Pohjois-Marokon Rif-vuorilla marihuanan kasvatus on perinteinen elinkeino. Nykyään noin 80 000 perhettä tuottaa lähes kaiken Euroopassa käytettävän hasiksen. Tarkkoja lukuja rahan liikkeistä ei ole, mutta selvää on, että viljelijöiden kifiksi kutsuman aineen kaupallistaminen virkistäisi Marokon aneemista taloutta.

Tällä hetkellä voiton korjaavat välikädet ja salakuljettajat. Viljelijät saavat kilosta kifiä kahdeksan dollaria, Marokon valtio ei mitään.

Marihuanan kasvattamisen laillistaminen voisi lievittää köyhyyttä ja sosiaalisia ongelmia. Lakialoitteen läpimeno ei kuitenkaan ole varmaa. Sitä vastustavat sekä opposition konservatiivit että viljelijät itse.

Islam suhtautuu kaikkiin päihteisiin yksiselitteisen kielteisesti. Monet maat ovat viime aikoina liberalisoineet huumepolitiikkaansa, mutta Marokko olisi ensimmäinen kannabiksen viljelyn salliva muslimimaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!