Alkuperäiskansat yksissä kansissa

Kirja avaa maailman alkuperäiskansojen oikeuksia, koulutusta, säädöksiä ja lakeja suhteessa heihin kohdistuviin ennakkoluuloihin.

Pirjo Kristiina Virtasen, Lea Kantosen ja Irja Seurujärvi-Karin toimittama kirja Alkuperäiskansat tämän päivän maailmassa on juuri sitä, mitä nimi lupaa.

Teos lähtee tutkimaan ja purkamaan sitä todellisuutta, jonka tärkeä osa ovat ne 370 miljoonaa ihmistä, jotka kokevat kuuluvansa johonkin alkuperäiskansaan, mutta joutuvat elämään epätasa-arvossa suhteessa valtaenemmistöihin.

Kirjoitukset avaavat maailman alkuperäiskansojen oikeuksia, koulutusta, säädöksiä ja lakeja suhteessa heihin kohdistuviin ennakkoluuloihin. Myös alkuperäiskansojen määrittelyä ja niiden alkuperäisyyteen liittyviä mielikuvia puretaan.

Nide pyrkii vastaamaan kipeään tarpeeseen, joka on päässyt syntymään alkuperäiskansoja käsittelevän opetusmateriaalin suhteen.

Kirjoittajat, tutkijoista tohtoreihin ja aktivisteihin, käsittelevät eri alkuperäiskansoja lähes jokaiselta mantereelta. Muodostuu kattava kuva alkuperäiskansojen asemasta modernissa maailmassa – ja tulevaisuudessa.

Pirjo Kristiina Virtanen, Lea Kantonen ja Irja Seurujärvi-Kari (toim.): Alkuperäiskansat tämän päivän maailmassa. SKS 2014.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!