Artikkelikuva

Vammaiset peräävät oikeuksiaan Intiassa

Monet viranomaispalvelut ovat vielä liikuntavammaisten tavoittamattomissa Intiassa.

Intia. Intialaisen Jalandharin kaupungin vammaiset asukkaat vaativat, että kaupungin palveluista on tehtävä esteettömiä. Myös korkeimman oikeuden päätöksen mukaan viranomaispalvelujen tulisi olla esteettömiä. Silti moni palvelu on liikuntavammaisen tavoittamattomissa.

Laki ei määrää, miten esteettömyys järjestetään. Viranomaiset väittävätkin tarjoavansa vammaisille kaupunkilaisille apua tarpeen mukaan. Hindustan Times -lehti testasi, miten liikuntarajoitteisen asiointi eri viranomaisten kanssa onnistuu.

Vaikeimmin saavutettaviksi osoittautuivat hallintoviranomaiset, joiden työtä on säädösten toteuttaminen ja valvonta. Jalandharin kaupungin omat virastot sijaitsevat korkean rakennuksen ylimmissä kerroksissa. Talossa on hissi, mutta se ei ole toiminut kahteen vuoteen.

Intian parlamentti käsittelee parhaillaan uutta vammaislakia. Maan vammaisjärjestöjen mielestä lain valmistelussa on ollut puutteita. Järjestöt vaativat, että niiden näkemyksiä on kuultava ennen lain lopullista käsittelyä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!