Artikkelikuva

Bhutanin onnellisuuspolitiikka puntarissa

Bhutanin uusi pääministeri kritisoi maansa onnellisuuspolitiikkaa. Pääministerin mukaan bruttokansanonnellisuuden taakse kätkeytyy myös korruptiota ja köyhyyttä.

Bhutan. Bhutan on tullut tunnetuksi siitä, että maa mittaa kansakunnan hyvinvointia bruttokansantuotteen sijaan bruttokansanonnellisuuden mittareilla. Ne pitävät sisällään paitsi taloudellisia, myös ympäristöön ja ihmisten psyykkiseen hyvinvointiin liittyviä tekijöitä.

Pääministeri Tshering Tobgay sanoo kannattavansa onnellisuuspolitiikan periaatteita, mutta uskoo sen vieneen liikaa huomiota käytännön asioilta.

”Olisi hulluutta, jos nykyhallitus kuluttaisi suhteettomasti aikaa bruttokansanonnellisuudesta puhumiseen peruspalveluista huolehtimisen sijaan”, The Telegraph -lehden siteeraama Tobgay toteaa.

Tobgayn People’s Democratic -puolue voitti maan historian toiset parlamentin alahuoneen vaalit.  Tobgayn vahvuuksiksi mainitaan viisas poliittinen liittoutuminen ja käytännönläheinen muutosviesti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!