Artikkelikuva
Yasmine Hamdan: Ya Nass. Crammed Discs.

Yasmine Hamdan: Ya Nass

Libanonilaissyntyisen Yasmine Hamdan levy taipuu yksinkertaisesta popista atmosääriseen triphopiin.

Libanonilaissyntyinen Yasmine Hamdan (s. 1976) aloitti musiikin tekemisen 1990-luvun Beirutissa elektropop-duossa Soapkills. Muutettuaan Pariisiin Hamdan perusti tuottaja-muusikko Mirwaisin kanssa Y.A.S. -kokoonpanon. Se julkaisi viisi vuotta sitten albumin Arabology.

Myös elokuvamusiikkia säveltäneelle Hamdanille Ya Nass on ensimmäinen sooloalbumi. Vanhanaikaisesti pulputtavat syntetisoijat ovat yhä mukana kuin matkatavaroina menneisyydestä. Ne eivät kuitenkaan hallitse sointia, vaan keskiössä on Hamdanin herkän sävykäs laulu. Vaikka modernisoitua arabimusiikkia on toki tehty häntä ennenkin, Hamdanilla on omaperäinen, yksinkertaisesta popista atmosfääriseen triphopiin venyvä ote. Eurooppalaiselle kuulijalle on vain harvoin tarjottu arabimusiikkia, joka avautuisi yhtä helposti – vaikka se olisikin libanonilaisittain undergroundia. Jos vielä osaisi arabiaa, pystyisi myös arvostamaan Hamdanin tapaa leikitellä eri murteilla ja kielen rekistereillä.

Kuuntele levy Spotifysta:

Yasmine Hamdan: Ya Nass

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!