Rikostuomioistuinta syytetään rasismista

Etiopian pääministerin mielestä Kansainvälinen rikostuomioistuin jahtaa afrikkalaisia johtajia.

Afrikka. Etiopian pääministeri Hailemariam Desalegn sanoo Kansainvälisen rikostuomioistuimen syyttäjien käynnistäneen afrikkalaisiin johtajiin kohdistuvan jahdin.

Desalgen on Afrikan unionin puheenjohtaja. Deutche Wellen siteeraama Desalegn perusteli väitettään sillä, että 99 prosenttia Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa syytetyistä on afrikkalaisia.

”Afrikan johtajat ovat yksimielisiä siitä, että [tuomioistuimen] toiminnassa Afrikassa on valuvika. Tavoitteena oli välttää rankaisemattomuus… mutta nyt toiminta on rapautunut jonkinlaiseksi rasistiseksi jahdiksi.”

Afrikan unioni vaatii tuomioistuinta luopumaan Kenian presidentti Uhuru Kenyattaa ja varapresidentti William Rutoa vastaan nostetuista syytteistä. Liittouman mukaan syytteet Kansainvälisessä tuomioistuimessa tulisi hylätä, koska Keniassa tehtyjen perustuslaillisten ja oikeudellisten uudistusten vuoksi asia voidaan käsitellä kansallisella tasolla.

Kenyattaa, Rutoa ja kahta muuta henkilöä syytetään vuoden 2007 vaalien jälkeisten le­vottomuuksien lietsonnasta.

Etnisissä kahakoissa kuoli yli tuhat ihmistä. Uhuru Kenyatta nousi presidentiksi huhtikuussa 2013

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!