Transsukupuolinen nainen muutti Hongkongin avioliittolain

Transsukupuolinen nainen sai kumottua säädöksen, jonka mukaan vain syntymästään saakka eri sukupuolta edustavat parit saavat avioitua.

Hongkong. Hongkongilainen transsukupuolinen nainen on saanut oikeudelta luvan avioitua poikaystävänsä kanssa. Päätös pakottaa Kiinan erityishallintoalueen Hongkongin muuttamaan avioliittolakejaan, kirjoittaa AlJazeera.

Noin kolmikymppinen, anonyymina esiintyvä nainen onnistui kumoamaan säädöksen, jonka mukaan ainoastaan syntymästään saakka eri sukupuolta edustaneilla pareilla olisi oikeus avioitua. Kaupungin avioliittorekisteri ei hyväksynyt naisen ja tämän poikaystävän liittoa sillä perusteella, että syntymätodistuksen mukaan nainen oli mies.

Nainen on käynyt läpi sukupuolenkorjausleikkauksen yli viisi vuotta sitten. Hän perusteli vaatimustaan sillä, että korjausleikkauksen jälkeen hän on lain silmissä nainen ja säädös loukkaa hänen perustuslaillisia oikeuksiaan.

Oikeus perusteli päätöstään sillä, että monikulttuurisessa Hongkongissa avioliitto sosiaalisena instituutiona on käynyt läpi mittavan muutoksen. Yksi tuomareista jätti eriävän mielipiteen. Oikeus antoi kaupungin hallinnolle vuoden aikaa siirtää päätös avioliittolakeihin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!